2005-08-06 12:29:38• hírek • Szatmar.ro

Önkormányzati portál

Újabb internetes adatbázisként szolgáló oldalt indított az RMDSZ.

A www.onkormanyzat.ro címen látogatható mától az Erdélyi Önkormányzati Portál. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Önkormányzati Főosztálya valamint az Önkormányzati Menedzsmentért Alapítvány kezdeményezésére létrejött honlapot sajtótájékoztató keretén belül ismertették ma, 2005. augusztus 4.-én, Veress Emőd önkormányzatokért, valamint Kerekes Gábor gazdasági kérdésekért és integrációért felelős ügyvezető alelnökök.

Ez az erdélyi magyar tartalomfejlesztési projektek részét képezi, és www.csatlakozas.ro után, a második olyan portál, amely a romániai magyar közösség legégetőbb kérdéseiről szól, azokról, amelyek közvetlen jövőnket leginkább befolyásolják – hangsúlyozták a Szövetség ügyvezető alelnökei.

A honlap számos olyan rovatot tartalmaz, amelyek nagymértékben elősegíthetik a közigazgatásban dolgozók tevékenységét. A napi aktualitású Hírek mellett, külön-külön megtalálhatók itt Város-, Vidék- vagy Regionális fejlesztéssel kapcsolatos információk, szakmai anyagok. Az aktuális pályázatokat a Pályázatok foglalja össze, a gazdasági szféra és az önkormányzatok közötti kapcsolatot kívánja elősegíteni az Üzleti ajánlatok rovata. Igen hasznos lehet, többek között, az önkormányzatok számára a folyamatosan bővülő Önkormányzati ABC, vagy a Jogszabályok rovat, amely az igen gyakran módosuló jogszabályok aktuális változatát kívánja elérhetővé tenni, lehetőleg román és magyar nyelven egyaránt. Veress Emőd jelezte, hogy a portál az állampolgárok felé is nyitni kíván, szolgáltató jellegét szeretné erősíteni, ezért a közlejövőben űrlapok, formanyomtatványok is elérhetőek lesznek itt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: